Fruitautomaten in de toekomst

Hoe ziet de toekomst eruit voor fruitautomaten?

Als je zo het gokkasten landschap bekijkt, dan zie je dat er heel veel videoslots worden aangeboden. De klassieke fruitautomaat komt natuurlijk nog wel voor, maar in verhouding tot het aantal videoslots zien we dat deze laatste categorie al heel lang de boventoon voert. Betekent dit dat dit dan de toekomst zal zijn? Als onvervalste Simply Wild fanaten leuk het ons leuk om uit te zoeken waar de dominantie van de aanwezigheid van videoslots precies aan ligt, en of we het wel echt zo bedreigend moeten zien jegens klassieke fruitautomaten.

Variatie voor spelproducenten

De grootste reden waarom er zo ontzettend veel gokkasten zijn die gebruik maken van video-animaties in plaats van de conventionele fruit iconen, is simpelweg de variatie die spelproducten hiermee aan hun producties kunnen geven. Je kan letterlijk alle kanten op met video-animaties, waar de traditionele winrollen natuurlijk statisch zijn, want het is een mechanische techniek.

Starburst gokkast
De Starburst videoslot.

Het moment dat het mogelijk werd om touchscreen videoslots te gebruiken in fysieke casino’s, alweer jaren geleden toen de techniek het begon toe te laten, toen zorgde dit voor een ontploffing aan verschillende soorten games. Dit resulteerde uiteindelijk onder meer weer in klassiekers op dat gebied, zoals Reel Rush, Starburst en Dead or Alive. De influx van de videogokkast kwam omdat de maker makkelijker (door middel van software in plaats van de daadwerkelijke gokkast) nieuwe kasten konden maken, met ook nog eens stuk voor stuk een totaal andere vormgeving.

Nederland en de fruitautomaat

Maar zien we hierdoor de fruitautomaat ondergeschoven worden? Het antwoord hierop is, nee, absoluut niet. Hier in Nederland zijn classics als de Club 2000, Simply Wild en Random Runner nog steeds ongekend populair. Dit komt omdat de spellen zichzelf al lang bewezen hebben als tijdloze favorieten. En er komen naast nieuwe videoslots ook nog steeds nieuwe fruitautomaten uit. Als we het hebben over online gokkasten dan zijn de vertrouwde fruitkasten een compleet op zichzelf staande categorie slots.

Concluderend kunnen we stellen dat we ons geen zorgen hoeven te maken over de toekomst van onze favoriete gokkasten!

About the author: Gokkastfan

Leave a Reply

Your email address will not be published.Email address is required.